Tolbrugstraat 26, Breda

Over ons

Hof van Smeden is een edelsmederij dat sieraden écht persoonlijk maakt. In ons open atelier heten wij je van harte welkom. 

We zijn een ontmoetingsplek waar je op een laagdrempelige manier op zoek kunt naar een nieuw sieraad of waar je terecht kunt voor restauratie of re-design van bestaande sieraden.

Waar wij
voor staan

Hof van Smeden maakt unieke en handgemaakte sieraden. Dat doen we aan de hand van de volgende pijlers:

Transparantie

We zijn enorm transparant. Zo kan iedereen in ons open atelier meekijken en bespreken we graag de voorgang met jou persoonlijk. Zo zijn er nooit verrassingen achteraf.

Duurzaamheid

Edelmetalen zijn bij uitstek circulaire materialen. Daarom hergebruiken wij zoveel mogelijk van onze materialen.

Vakmanschap

Met meer dan 25 jaar ervaring behandelen we nog altijd elk sieraad met de aandacht die het verdient.

Ons atelier

Hof van Smeden heeft als doel het perfecte juweel te maken voor iedere vrouw. Deze passie gaat samen met een andere: De juwelen industrie meer bewust te maken van hun ethische verantwoordelijkheid ten op zichtte van de wereld waarin we leven. Hof van Smeden werkt vanuit deze filosofie.

Tijdens het proces wordt er zorgvuldig omgegaan met het edelmetalen. Hierdoor kan zoveel mogelijk verspilling worden voorkomen. Recyclage en her-zuivering van het metaal is slechts de eerste stap. De vervaardiging van edelmetaal juwelen wordt over het algemeen gezien als milieu onvriendelijk.

Hof van Smeden vervangt veel van de producten, die nodig zijn voor bijvoorbeeld reiniging van zilver, voor eco-vriendelijke alternatieven. Verder is van alle edelstenen, die worden verwerkt in een juweel, de herkomst bekend en worden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van onze passie.

Nadat de juwelen het atelier verlaten gaat deze passie verder. Zo bestaat het grootse deel van de verpakking uit recyclage materiaal en is al het drukwerk vervaardigd van 100% recycled en FSC-keurmerk papier.

Grit Oskam

Ontwerpster Grit Oskam heeft, na haar opleiding goudsmeden in Schoonhoven, meer dan 25 jaar ervaring opgedaan in het vak van edelsmid. 

Naast haar dagelijks werk als goudsmid, heeft zij altijd al een grote interesse gehad in andere kunstvormen. De opleiding "Mixed Media" aan De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent was voor haar, dan ook een natuurlijke keuze.

Vakmanschap in combinatie met hedendaags, tijdloos design en klassiek handwerk staat bij ieder ontwerp centraal. Veel van haar werken zijn geinspireerd op organische vormen uit de natuur. Door deze duidelijk herkenbare stijl heeft ze een klantenkring in binnen- en buitenland opgebouwd. Enkele ontwerpen zijn inmiddels klassiekers geworden.

Maak een afspraak

We nemen graag de tijd om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Plan daarom een geheel vrijblijvende afspraak in.

Laden...